ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ເຂົ້າປີ້ງ
ເຂົ້າປີ້ງ
Last updated on November 7, 2024
(first published: November 7, 2024)
by Andy Souvanhphukdee
ເຮືອນຄົວລາວ
ແນະນຳອາຫານເຊົ້າ ເຮັດງ່າຍປະຫຍັດເວລາສຳລັບທຸກຄົນໃນຄອບຄົວ
ສ່ວນປະສົມ
ເຂົ້າໜຽວໜຶ້ງສຸກ 1 ຕິບນ້ອຍ
ໄຂ່ 5 ໜ່ວຍ
ປາແດກ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ເຂົ້າໂຂບ (ທຸບໃຫ້ມຸ່ນ) 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ເກືອ 1 ບ່ວງຊາ
ໝາກເຜັດ
ກະທິ ½ ຖ້ວຍນ້ອຍ
ນ້ຳຕານ ½ ບ່ວງຊາ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ປຸງນ້ຳກະທິ ດ້ວຍເກືອ ແລະ ນ້ຳຕານ ½ ບ່ວງຊາ ແລ້ວນຳມາປະສົມກັບເຂົ້າ ປະໄວ້ປະມານ 10 ນາທີ
ປັ້ນເຂົ້າໜຽວ ໃຫ້ເປັນກ້ອນແປ ແລ້ວນຳມາຄາງໃສ່ໄຟ 2-3 ນາທີ
ທຸບໄຂ່ໃສ່ຖ້ວຍ ໃສ່ເກືອ ½ ບ່ວງຊາ ແລະ ເຂົ້າໂຂບ, ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ (ໃສ່ໝາກເຜັດ)
ນຳເຂົ້າມາທາປາແດກ ແລ້ວນຳມາຈຸ່ມໃສ່ ໄຂ່ທີ່ປະສົມກັບເຄື່ອງປຸງໄວ້
ນຳມາປີ້ງອີກເທື່ອໜຶ່ງ ປະມານ 5-10 ນາທີ ຈົນກວ່າະສຸກ
ພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
ເຂົ້າປີ້ງ ມີຫຼາກຫຼາຍລົດຊາດເຊັ່ນ: ເຜັດ ແລະ ທຳມະດາ
ຖ້າບໍ່ໃສ່ປາແດກ ໃຫ້ຈຸ່ມເຂົ້າປັ້ນໃສ່ໄຂ່ເລີຍ ແລະ ເພີ່ມປະລິມານເກືອໃສ່ໄຂ່
Share
Prev
Previous
ນ້ຳຢານາງ
Next
ການປູກແຂມ
Next
See also
How to make ginger juice?
How to make ginger juice?
7 Miraculous Benefits of Ginger Juice: From Better Digestion to Beautiful Hair
Ginger: Health benefits and dietary tips
ອາຫານທີ່ເໝາະສົມໃນລະດູໜາວ
Recent Stories
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ມາຮູ້ຈັກກັບຮ້ານອາຫານໂດຍຂະນ້ອຍ ອາຫານລາວຕາມລະດູການ
March 13, 2024
ອາຈານເພັດລາສີ ໜຶ່ງໃນນັກຄົ້ນຄ້ວາທີ່ເປັນຕົ້ນແບບໃຫ້ຫຼາຍໆຄົນ
March 8, 2024
ຄວາມເປັນມາຂອງບຸນຫໍ່ເຂົ້າສະຫຼາກ (ຕາມເລື່ອງເລົ່າ)
September 25, 2023