ສ່ວນປະສົມ:
- ເສັ້ນເຝີ ½ kg
- ຖົ່ວຫງອກ 1 ຖວ້ຍນ້ອຍ
- ຜັກຫອມປ້ອມ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ (ຊອຍ)
- ຜັກຫອມບົ່ວ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ (ຊອຍ)
- ໝາກເຜັດແຫ້ງ 5 ໜ່ວຍ (ຈີ່ໃຫ້ສຸກ)
- ກະທຽມ 3-5 ປ່ຽງ (ທຸບ ຫຼື ຕຳ ໃຫ້ມຸ່ນ)
- ນ້ຳຕານ 2 ບ່ວງແກງ
- ສະອິວ 1 ບ່ວງແກງ
- ເກືອ ½ ບ່ວງຊາ
- ນ້ຳມັນພືດ 3 ບ່ວງແກງ
phakhaolao.la
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ຄ້າງໝໍ້ໃຫ້ຮ້ອນ ໃສ່ນ້ຳມັນ ເພື່ອກຽວກະທຽມໃຫ້ເປັນສີເຫຼືອງອ່ອນພໍປະມານ
- ໃສ່ນ້ຳຕານ ກຽວຈົນກ່ວານ້ຳຕານຈະເປື່ອຍເປັນສີແດງ, ໃສ່ເກືອ, ສະອິວ ແລ້ວຄົນສ່ວນປະສົມທຸກຢ່າງໃຫ້ເຂົ້າກັນ
- ນຳເສັ້ນເຝີໄປລ້າງ ແລ້ວໃສ່ລົງໝໍ້ເພື່ອຂົ້ວ ປະມານ 3-5 ນາທີ ຫຼື ຈົນກ່ວາເສັ້ນຈະອ່ອນ ແລະ ສຸກ ພ້ອມຮັບປະທານ
- ປິດໄຟຕັກໃສ່ຖ້ວຍ ໂຮຍໜ້າດ້ວຍຖົ່ວຫງອກ ແລະ ໝາກເຜັດ ພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
- ຄວນຮັບປະທານກັບຫອມລາບ, ໃບກະເພົາ, ຜັກກະລຳ ຫຼື ຜັກສະລັດ ເພື່ອລົດຊາດທີ່ແຊບ
ວີດີໂອເພີ່ມເຕີມຈາກ sisou sauce