ຕົ້ມສົ້ມຂຽດໃສ່ໃບຂາມ

 

ສ່ວນປະກອບ:

  • ຂຽດ
  • ໃບຂາມ
  • ຂ່າ
  • ຫົວສີໄຄ
  • ໝາກເຜັດດິບ
  • ຫອມບົວແດງ
  • ໃບຂີ້ຫູດ
  • ໝາກຂາມປຽກ
     

phakhaolao.la

 

ວິທີປຸງແຕ່ງ

  1. ຕົ້ມນໍ້າໃຫ້ຟົດດີ
  2. ນໍຳ ຂ່າ,ຫົວສີໄຄ,ໃບຂີ້ຫູດ,ໝາກເຜັດ,ຫອມບົວແດງ,ໝາກຂາມປຽກ ໄປຕົ້ມກ່ອນເພື່ອໃຫ້ນໍ້າສະໝຸນໄພອອກເພື່ອຊ່ວຍດັບກິ່ນຄາວຂອງຂຽດ
  3. ຫລັງຈາກນັ້ນກໍຕາມດ້ວຍໃບຂາມ ປຸງລົດຊາດຕາມໃຈມັກ
  4. ແລ້ວກໍ່ຕາມດ້ວຍຂຽດ ຕົ້ມໄປເລື້ອຍໆຈົນກວ່າຂຽດສຸກດີ.

 

ສູດ ເກດສະລິນ

Share