ສ່ວນປະສົມ
- ຫົວບົວ 2 ຫົວໃຫ່ຍ
- ນ້ຳ 3 ຖ້ວຍ
- ນ້ຳຕານຊາຍແດງ 1/3 ຈອກກາເຟ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ນຳຫົວບົວມາປອກເປືອກ ແລະ ຊອຍເປັນຕ່ອນບາງໆ
- ນຳຫົວບົວໄປລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ
- ຄ້າງໝໍ້ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຮ້ອນ ໃສ່ຫົວບົວລົງໄປ
- ຕົ້ມຈົນກວ່າຈະໄດ້ນ້ຳສີບົວອ່ອນໆ, ໃສ່ນ້ຳຕານ ແລ້ວປິດຝາຕົ້ມປະໄວ້ປະມານ 20-30 ນາທີ
- ຊິມ ແລະ ເພີ່ມນ້ຳຕານຕາມຕ້ອງການ
- ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ ແລ້ວເທໃສ່ຂວດແກ້ວ ເກັບໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນ ເພື່ອເພີ່ມຄວາມສົດຊື່ນໃນເວລາຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
- ໃສ່ນ້ຳກ້ອນເວລາດື່ມ ຈະຊ່ວຍເພີ່ມຄວາມສົດຊື່ນ
- ຫົວບົວທີ່ຕົ້ມແລ້ວສາມາດນຳມາຮັບປະທານເປັນຂອງຫວານໄດ້ຕາມຕ້ອງການ
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ ປຶ້ມນ້ຳສະໝຸນໄພ
ວີດີໂອແນະນຳຈາກ May Laos.kitchen