ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ນໍ້າຫວານເຜືອກ Sweet Taro
ນໍ້າຫວານເຜືອກ Sweet Taro
Last updated on December 26, 2024
(first published: December 26, 2024)
by Andy Souvanphakdy
ອາຫານວ່າງ & ເຂົ້າໜົມຫວານ
ນໍ້າຫວານເຜືອກ ປຸງແຕ່ງງ່າຍ ສະບາຍທ້ອງ
ສ່ວນປະກອບທີ່ຕ້ອງການ
ເຜືອກ, ໃບເຕີຍ, ກະທິໝາກພ້າວ, ນໍ້າຕານຊາຍແດງ, ເກືອ, ສາຄູ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ເລີ່ມຈາກແຊ່ສາຄູປະໄວ້
ແລ້ວນຳສ່ວນປະສົມມາລ້າງໃຫ້ສະອາດ
ເຜືອກ ຂາດບໍ່ໄດ້ ເພາະຄືສ່ວນປະສົມຫຼັກໃນມື້ນີ້ ນຳມາປອກເປືອ ແລະ ຊອຍ ຂະໜາດພໍດີຄຳ
ຕົ້ມໃບເຕີຍ ເພື່ອເພີ່ມກິ່ນຫອມ
ຕົ້ມນໍ້າຕານໃຫ້ລະລາຍ ໃສ່ກະທິ, ເກືອ ຕາມດ້ວຍໃສ່ເຜືອກ ຈາກນັ້ນກໍປິດຝາຕົ້ມເຜືອກປະໄວ້ປະມານ 30 ນາທີ ແລະ ໃສ່ສາຄູ ຫຼັງຈາກໃສ່ສາຄູ ຕ້ອງຄົນຢູ່ຕະຫຼອດເວລາ ປະມານ 10-15 ນາທີ ເພື່ອບໍ່ໃຫ້ຕິດໝໍ້
ສາລະໜ້າຮູ້
ເຜືອກ: ສັບພະຄຸນຊ່ວຍໃນລະບົບຂັບຖ່າຍ
ໃບເຕີຍ: ບຳລຸງຮ່່າງກາຍ ແລະ ຊ່ວຍໃຫ້ສະມອງຜ່ອນຄາຍ
ໝາກພ້າວ: ບຳລຸງຜິວ ແລະ ປ້ອງກັນພະຍາດຫົວໃຈ
Share
Prev
Previous
8 ອາຫານຊ່ວຍບຳລຸງຕັບ
Next
5 ວິທີທົດສອບນ້ຳເຜິ້ງແທ້ ຫຼື ປອມ
Next
Recent Stories
ສວນຄົວ ຄືພື້ນຖານ ສໍາລັບໂພຊະນາການທີ່ດີ Home gardens are roots for good nutrition
March 22, 2024
ຜັກອີຮຸມ ສຸດຍອດຂອງຜັກໃບຂຽວ Moringa powder: the green gold
March 22, 2024
ຖົ່ວຂຽວ ໃຫ້ທາດໂປຣຕິນ Mungbeans protein that comes from plants
March 22, 2024
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024