Skip to content
ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ປາຢ້າງ (ປາແຫ້ງ)
ປາຢ້າງ (ປາແຫ້ງ)
Last updated on July 1, 2025
(first published: July 1, 2025)
by Andy Souvanphakdy
ສັດນໍ້າ & ປາ
ອາຫານຄາວ
ປາຢ້າງແຫ້ງ ໜຶ່ງໃນເມນູອາຫານທ້ອງຖິ່ນທີ່ປະຊາຊົນລາວລາວນິຍົມນຳມາເຮັດໄວ້ກິນ ເປັນເວລາດົນນານມາແລ້ວ ເຊິ່ງສາມາດນຳມາປຸງແຕ່ງອາຫານໄດ້ຫຼາຍຢ່າງເຊັ່ນ: ປີ້ງ, ເອາະ, ແກງ ຫຼື ແຈ່ວ ເປັນຕົ້ນ
ສ່ວນປະສົມ
ປາ ຊະນິດໃດກໍໄດ້ 10 ໂຕ
ເກືອ 1/2 ບ່ວງຊາ
ຫົວຜັກທຽມ 1 ຫົວ
ນໍ້າຕານ 1/2 ບ່ວງຊາ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ນຳປາມາຄົວ ແລະ ລ້າງໃຫ້ສະອາດ
ທຸບ ຫຼື ຕຳກະທຽມໃຫ້ມຸ່ນ
ນຳເກືອ, ນໍ້າຕານ ກະທຽມ ແລະ ປາ ມາຄົນໃສ່ກັນໃຫ້ທົ່ວ ແລ້ວ ນຳໄປຕາກແດດກ້າ ປະມານ 1 ມື້
ຫຼັງຕາກແດດແຫ້ງແລ້ວ ກໍນຳມາຢ້າງໄຟ ໂດຍໃຊ້ເຕົາຖ່ານ ແລະ ໃຊ້ໄຟອ່ອນ ເພື່ອໃຫ້ຊີ້ນມາສຸກເຫຼືອງ
ຫຼັງຈາກຢ້າງໄຟຈົນຊີ້ນປາເຫຼືອງແຫ້ງດີແລ້ວ ກໍສາມາດນຳມາປະກອບອາຫານໄດ້ ຫຼື ຈະເກັບໃສ່ຖົງຢ່າງ ໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນກໍໄດ້
Share
Prev
Previous
ຂົ້ວປາແກ້ວ
Next
ເຂົ້າໜົມບ້າບິ່ນ
Next
See also
Dry barracuda fish
Dry fish in Laos
ວິທີເຮັດປາແຫ້ງພື້ນບ້ານ
Lao Food Project
ແຈກສູດ ອາຫານລາວ 3ເມນູ ແບບດັ້ງເດີມ
ປາຕາກແຫ້ງ
Recent Stories
ຈັນທະວອນ ພົມພັກດີ ນັກຄົ້ນຄວ້າດ້ານພູມສາດ ແລະ ການພັດທະນາແບບຍືນຍົງ
June 30, 2025
ເຕັກນິກການກ້າ ແລະ ການປູກຫວາຍໂຕ່ນ
May 20, 2025
ວິຖີຊີວິດຊາວບ້ານເກັບເຫັດເຜາະຕາມທໍາມະຊາດ
May 16, 2025
ເຕັກນິກການຂະຫຍາຍພັນ ແລະ ການປູກໄມ້ຂົມ
May 16, 2025
ອາຫານທໍາມະຊາດ ກໍເປັນໂພຊະນາການທີ່ດີສໍາລັບເດັກ Wild food wisdom also for children
March 22, 2024