ສ່ວນປະກອບ
- ກົບ 2 ໂຕ (ອາດຈະເຜົາໄຟກ່ອນກໍ່ໄດ້)
- ໝາກເຂືອ 3-5 ໝາກ
- ຫອມບົ່ວແດງ 3-5 ຫົວ
- ໝາກເຜັດດິບ 5 ໝາກ
- ໃບຂີງ 7-10 ໃບ
- ໃບຂີ້ຫູດ 3 ໃບ
- ຫົວສີໄຄ 2 ຫົວ
- ປາແດກ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ຕົ້ມນໍ້າ ແລ້ວນຳປາແດກລົງໃສ່
- ນຳກົບມາຄົວ ແລະ ລ້າງໃຫ້ສະອາດ
- ຫຼັງຈາກໝໍ່ຟົດແລ້ວໃຫ້ໃສ່ຫົວສີໄຄ, ໃບຂີ້ຫູດ ພ້ອມນໍ້າປາແດກເພື່ອດັບກິ່ນຄາວ ລໍຖ້າປະມານ 2 ນາທີ
- ແລ້ວໃສ່ ກົບພ້ອມ ໝາກເຂືອ ຕົ້ມປະມານ15 ນາທີ, ຕົ້ມສຸກແລ້ວໃຫ້ຕັກອອກ ປ່ອຍໄວ້ໃຫ້ເຢັນ
- ຈີ່ກະທຽມ, ຫົວຜັກບົ່ວ ແລະ ໝາກເຜັດຈົນສຸກ ຫຼື ຈົນເປືອກໄໝ້ກາຍເປັນສີດຳ
- ເອົາເປືອກດຳ ທີ່ໄຫ້ມອອກໃຫ້ໝົດ ແລ້ວໃສ່ລົງໃນຄົກ ຕຳທຸກຢ່າງໃຫ້ເຂົ້າກັນ
- ນຳກົບທີ່ຕົ້ມໄວ້ແລ້ວນັ້ນ ພ້ອມກັບໝາກເຄືອ ໃສ່ລົງໃນຄົກທີ່ຕຳກະທຽມ ແລ້ວຕຳທຸກຢ່າງໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກເທື່ອໜຶ່ງ, ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍໃສ່ນໍ້າຕົ້ມປາລົງໄປໃນຄົກ (ພ້ອມເກືອ ຫຼື ນໍ້າປາ ຖ້າຕ້ອງການ)
- ຊອຍໃບຂີງໃສ່, ປຸງລົດຊາດຕາມໃຈມັກ ແລ້ວຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ແນະນຳ ກິນກັບຜັກແວ່ນ ຈະແຊບດີ
ສູດໂດຍ ເກດສະລິນ