Skip to content
ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ເຂົ້າໜົມບ້າບິ່ນ
ເຂົ້າໜົມບ້າບິ່ນ
Last updated on September 3, 2025
(first published: September 3, 2025)
by Andy Souvanphakdy
ອາຫານວ່າງ & ເຂົ້າໜົມຫວານ
ວິທີເຮັດເຂົ້າໜົມບ້າບິ່ນ ຈາກຫຼວງພະບາງ ຫອມ, ຫວານ ມັນອ່ອນໆ
ສ່ວນປະກອບ
ເຂົ້າຈ້າວ
ເຂົ້າໜຽວ
ໝາກພ້າວກະຈາຂູດ
ນໍ້າຕານ
ເກືອ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ມ່າເຂົ້າໜຽວໄວ້ແລ້ວນຳໄປໂມ້ (ບົດໃຫ້ລະອຽດ ເປັນແປ້ງ), ແລະ ກໍໂມ້ເຂົ້າຈ້າວເຊັ່ນດຽວກັນ
ນຳແປ້ງເຂົ້າໜຽວ, ແປ້ງເຂົ້າຈ້າວ, ໝາກພ້າວ, ເກືອ, ແລະ ນໍ້າຕານມາປະສົມເຂົ້າກັນ
ຫຼັງຈາກນັ້ນເທນໍ້າມັນໃສ່ໝໍ້ໃຫ້ຮ້ອນພໍປະມານ ແລ້ວກໍໃສ່ແປ້ງທີ່ກຽວໄວ້ລົງໄປ ປິດຝາອົບໄວ້
ຟື້ນດ້ານ ເມື່ອແປ້ງອີກດ້ານສຸກແລ້ວ
ຫຼັງຈາກທີ່ສຸກແລ້ວ ກໍນຳມາພັກໄວ້ໃຫ້ສະເດັດນໍ້າມັນ ແລ້ວກໍຮັບປະທານໄດ້
ແນະນຳ
ຕາມວິທີພື້ນເມືອງແລ້ວ ຈະໃຊ້ເປືອກໝາກພ້າວເປັນເຊື້ອໄຟເນື່ອງຈາກຈະເຮັດໃຫ້ລະດັບຄວາມຮ້ອນຢູ່ໃນຂັ້ນພໍດີ ບໍຮ້ອນ ຫຼື ເຢັນເກີນໄປ ດັ່ງນັ້ນຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ແປ້ງມີຄວາມນຸ່ມ ແລະ ຟູ
ສາມາດເຮັດຮັບປະທານເອງໄດ້ ຫຼື ຖ້າຕ້ອງການສຳພາດກັບລົດຊາດແບບດັ້ງເດີມກໍສາມາດມາຊິມ ແລະ ທ່ຽວຊົມໄດ້ ທີ່ນະຄອນຫຼວງພະບາງ
Share
Prev
Previous
ແຈ່ວປາຢ້າງ
Next
ປາປີ້ງທົບ
Next
See also
ເຂົ້າໜົມບ້າບິ່ນ ຫຼວງພະບາງ
Traditional Lao Desserts and Sweets
ຫຼວງພະບາງ ນະຄອນແຫ່ງມົນສະເໜ່
ຫຼວງພະບາງ
Recent Stories
ການປູກຖົ່ວດິນ
August 25, 2025
ຢາໄລ່ແມງໄມ້ຊີວະພາບ
August 25, 2025
ສວນອິນຊີແບບປະສົມປະສານ
August 25, 2025
ການເຮັດຝຸ່ນບົ່ມ
August 25, 2025
ການປູກກາເຟກ້ອງຮົ່ມໄມ້
August 25, 2025