ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ແຈ່ວເຫັດຫວາຍ
ແຈ່ວເຫັດຫວາຍ
Last updated on November 25, 2024
(first published: November 25, 2024)
by Andy Souvanhphukdee
ປະເພດຜັກ
ແຈ່ວເຫັດຫວາຍ ກິນກັບເຂົ້າໜຽວຮ້ອນໆ
ສ່ວນປະສົມ
ເຫັດຫວາຍ 5 ດອກ
ໝາກເຜັດ 8 ໜ່ວຍ
ຫອມບົ່ວໃບ 5 ຕົ້ນ
ເກືອ ½ ບ່ວງຊາ
Phakhaolao.la
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ນຳເຫັດມາລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ
ຈີ່ເຫັດ, ໝາກເຜັດ ແລະ ຫອມບົ່ວໃບ ໃຫ້ສຸກ (ສຳລັບການຈີ່ເຫັດ ໃຊ້ເວລາຄ່ອນຂ້າງດົນ ປະມານ 10-20 ນາທີ)
ຊອຍ ຫຼື ຈີກເຫັດໃຫ້ເປັນຕ່ອນນ້ອຍ ເພື່ອຄວາມສະດວກໃນເວລາຕຳ
ໃສ່ເກືອ, ໝາກເຜັດ ແລະ ເຫັດຈີ່ລົງໃນຄົກ ຕຳໃຫ້ເຂົ້າກັນ ຫຼື ຈົນກ່ວາເຫັດຈະມຸ່ນ
ໃສ່ຫອມບົ່ວໃບ ແລ້ວຕຳອີກເທື່ອໜຶ່ງ
ຊິມ ແລະ ເພີ່ມເຄື່ອງປຸງຕາມຕ້ອງການ
ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານກັບເຂົ້າໜຽວນື້ງສຸກອຸ່ນໆ
Share
Prev
Previous
ການປູກແຂມ
Next
ວິທີການລ້ຽງສັດປີກ
Next
See also
ເຂົ້າໜົມແໜບ
Credit picture ວິທີເຮັດເຂົ້າໜົມແໜບ
How to make Sa Lee Hor Gab Lao food ວິທີເຮັດສາລີຫໍ່ກາບ
How to make corn dessert Nab sa lee ແໜບສາລີ (LAO FOOD) Home Made By Kaysone
Corn 101: Nutrition Facts and Health Benefits
Recent Stories
ຖົ່ວຂຽວ ໃຫ້ທາດໂປຣຕິນ Mungbeans protein that comes from plants
March 22, 2024
ສວນຄົວ ຄືພື້ນຖານ ສໍາລັບໂພຊະນາການທີ່ດີ Home gardens are roots for good nutrition
March 22, 2024
ຜັກອີຮຸມ ສຸດຍອດຂອງຜັກໃບຂຽວ Moringa powder: the green gold
March 22, 2024
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024