ສ່ວນປະສົມ
- ສາລີ 1 ຖ້ວຍໃຫ່ຍ
- ແປ້ງເຂົ້າໜຽວ 1 ຖ້ວຍກາງ
- ນ້ຳຕານ 1/2-1 ຈອກກາເຟ
- ເກືອ 1 ບ່ວງຊາ
- ໝາກພ້າວຂູດ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ເປືອກສາລີ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ຕຳສາລີ (ຕຳພໍປະມານ ບໍ່ຄວນໃຫ້ເມັດສາລີແຫລກຫຼາຍ ຈົນເກີນໄປ)
- ນຳສາລີທີ່ຕຳແລ້ວ ມາປະສົມກັບແປ້ງເຂົ້າໜຽວ, ນ້ຳຕານ, ເກືອ ແລະ ໝາກພ້າວຂູດ, ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ
- ຫໍ່ດ້ວຍກາບ ຫຼື ໃບສາລີ ຈະໄດ້ກິ່ນຫອມຊວນຮັບປະທານຫຼາຍກ່ວາໃຊ້ໃບຕອງ
- ຄ້າງໝໍ້ ເພື່ອນຳແໜບສາລີມາໜຶ້ງ ປະມານ 20-30 ນາທີ
- ຫຼັງຈາກຄົບ 20 ນາທີ, ໃຫ້ນຳແໜບສາລີ ແໜບໜຶ່ງມາແກະ ເພື່ອທົດສອບວ່າສາມາດຮັບປະທານໄດ້ແລ້ວ
- ປິດໄຟ ຕັກໃສ່ຈານ ພ້ອມຮັບປະທານ
ວີດີໂອເພີ່ມເຕີມ May Laos.kitchen