ເຄື່ອງປະກອບ
• ໜັງຄວາຍ 5 ກິໂລກຼາມ
• ເກືອ 2 ກິໂລກຼາມ
• ຮຳອ່ອນ 1 ກິໂລກຼາມ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ນຳໜັງຄວາຍມາລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ ແລ້ວຊອຍໃຫ້ເປັນເສັ້ນໆ ຕາມຂະໜາດທີ່ຕ້ອງການ
2. ເອົາໜັງຄວາຍທີ່ກຽມໄວ້ໃສ່ພາຊະນະ ຫຼື ຊາມ, ຕາມດ້ວຍເກືອ ແລະ ນ້ຳ, ໃສ່ພໍໃຫ້ຖ້ວມໜັງ ແລ້ວນຳໄປໝັກປະໄວ້ປະມານ 2-3 ຄືນ, ຈາກນັ້ນ ໃຫ້ຖອກນ້ຳເກືອຖິ້ມ. ລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ ແລ້ວເອົາໜັງມາປະສົມກັບຮຳອ່ອນໃຫ້ທົ່ວ, ຈາກນັ້ນໃຫ້ເອົາໜັງນຳໄປຕຳ ເພື່ອໃຫ້ເສັ້ນໜັງອ່ອນນຸ້ມ, ແລ້ວຈຶ່ງເອົາໄປຕາກແດດໃຫ້ແຫ້ງ ປະມານ 1-2 ວັນ ກໍສາມາດນຳໄປຈີ່ ປະກອບອາຫານໄດ້.
pingkainapong.com
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ ປຶ້ມອາຫານລາວ (ວິທີເຮັດອາຫານເກັບໄວ້ກິນດົນ)