ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
Home
Discover
Stories
Lao Kitchen
News
About
X
Home
Discover
Species
Agrobiodiversity Champions
Library
Stories
Lao Kitchen
News
About
About Pha Khao Lao
What is Agrobiodiversity?
Our Team
Partners and Contributors
Get Involved
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ແໜມປາ
ແໜມປາ
Last updated on November 8, 2024
(first published: November 8, 2024)
by Kedsalin
Lao Kitchen
ແໜມປາ ອາຫານວ່າງ ກິນແຊບອີ່ມທ້ອງ ແລະ ຍັງໄດ້ປະໂຫຍດຈາກຜັກກັບທີ່ເປັນພືດສະໝຸນໄພເຊັ່ນ ຫອມລາບ, ຫອມປ້ອມອີກດ້ວຍ
ສ່ວນປະກອບ
ປານິນ ຫລື ປາຄໍ່ 2 ໂຕ
ເຂົ້າໂຄບ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ໝາກປີ 2 ຫົວ
ຖົ່ວງອກ ປະລິມານຕາມຕ້ອງການ
ໝາກແຄ້ງ ປະລິມານຕາມຕ້ອງການ
ຫອມບົວໃບ,ຫອມປ້ອມ 5 -10 ຕົ້ນ
ຫົວສີໄຄ 3 ຫົວ
ໃບຂີ້ຫູດ 3 ໃບ
ເກືອ 1 ບ່ວງກາເຟ
ຜັກສະຫຼັດ,ຫອມລາບ,ຫອມປ້ອມ,ຫອມບົ່ວໃບ ສຳລັບພັນແໜມ
ນ້ໍາແຈ່ວສຳລັບພັນແໜມ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ຕົ້ມນໍ້າໃຫ້ຟົດດີ ໃສ່ຫົວສີໄຄ,ໃບຂີ້ຫູດ,ເກືອລົງໄປ ແລ້ວຕາມດ້ວຍປາ,ຕົ້ມໄປເລື້້ອຍໆຈົນປາສຸກ ແລ້ວກໍ່ຕັກອອກປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ.
ຊອຍໝາກປີ ແລະ ຕໍາເຂົ້າໂຄບໃຫ້ມຸ່ນດີ ປະໄວ້.
ໃຈ້ເອົາຊີ້ນປາໃຫ້ລະອຽດ
ເອົາຊີ້ນປາ,ເຂົ້າໂຄບ,ໝາກປີ,ຖົ່ວງອກ, ນຳມາຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ປຸງລົດຊາດຕາມໃຈມັກ ແລ້ວກໍ່ໃສ່ໝາກແຄ້ງ,ຫອມບົ່ວ,ຫອມປ້ອມ .
ພ້ອມຮັບປະທານກັບຜັກສະຫລັດ ແລະ ນໍ້າແຈ່ວແຊບໆ
Share
Prev
Previous
ເຂົ້າໜົມບ້າບິ່ນ
Next
Indian trumpet flower laph (Laph Mak Lin Mai)
Next
See also
photo resources
Naem Pa
Asean recipe: Naem Pa
How to make Fish salad nam pa (LAO FOOD) ແໜມປາ
Recent Stories
Doi Ka Noi: origin of the restaurant's name
March 13, 2024
Doi Ka Noi: A frequent user of Pha Khao Lao
March 13, 2024
Doi Ka Noi serves seasonal and regional Lao cuisine
March 13, 2024
ອາຈານເພັດລາສີ ໜຶ່ງໃນນັກຄົ້ນຄ້ວາທີ່ເປັນຕົ້ນແບບໃຫ້ຫຼາຍໆຄົນ
March 8, 2024
ຄວາມເປັນມາຂອງບຸນຫໍ່ເຂົ້າສະຫຼາກ (ຕາມເລື່ອງເລົ່າ)
September 25, 2023