ປາຢ້າງ (ປາແຫ້ງ)

ປາຢ້າງແຫ້ງ ໜຶ່ງໃນເມນູອາຫານທ້ອງຖິ່ນທີ່ປະຊາຊົນລາວລາວນິຍົມນຳມາເຮັດໄວ້ກິນ ເປັນເວລາດົນນານມາແລ້ວ ເຊິ່ງສາມາດນຳມາປຸງແຕ່ງອາຫານໄດ້ຫຼາຍຢ່າງເຊັ່ນ: ປີ້ງ, ເອາະ, ແກງ ຫຼື ແຈ່ວ ເປັນຕົ້ນ

ສ່ວນປະສົມ

  • ປາ ຊະນິດໃດກໍໄດ້ 10 ໂຕ
  • ເກືອ 1/2 ບ່ວງຊາ
  • ຫົວຜັກທຽມ 1 ຫົວ
  • ນໍ້າຕານ 1/2 ບ່ວງຊາ

ວິທີປຸງແຕ່ງ

  1. ນຳປາມາຄົວ ແລະ ລ້າງໃຫ້ສະອາດ
  2. ທຸບ ຫຼື ຕຳກະທຽມໃຫ້ມຸ່ນ
  3. ນຳເກືອ, ນໍ້າຕານ ກະທຽມ ແລະ ປາ ມາຄົນໃສ່ກັນໃຫ້ທົ່ວ ແລ້ວ ນຳໄປຕາກແດດກ້າ ປະມານ 1 ມື້
  4. ຫຼັງຕາກແດດແຫ້ງແລ້ວ ກໍນຳມາຢ້າງໄຟ ໂດຍໃຊ້ເຕົາຖ່ານ ແລະ ໃຊ້ໄຟອ່ອນ ເພື່ອໃຫ້ຊີ້ນມາສຸກເຫຼືອງ
  5. ຫຼັງຈາກຢ້າງໄຟຈົນຊີ້ນປາເຫຼືອງແຫ້ງດີແລ້ວ ກໍສາມາດນຳມາປະກອບອາຫານໄດ້ ຫຼື ຈະເກັບໃສ່ຖົງຢ່າງ ໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນກໍໄດ້
Share