Skip to content
ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ໝົກຮວກ
ໝົກຮວກ
Last updated on September 16, 2025
(first published: September 16, 2025)
by ບົວວອນ ທິບພາວັນ
ສັດນໍ້າ & ປາ
ອາຫານຄາວ
ໝົກຮວກໃສ່ໃບຕອງ ອາຫານພື້ນບ້ານ
ສ່ວນປະກອບ:
ໂຕຮວກ
ຫົວສີໄຄ
ໜາກແຄ່ນ ແລະ ໃບໝາກແຄ່ນ
ໜາກເຜັດ
ເກືອ
ຫອມບົ່ວໃບ
ຜັກຊີ
ໃບຕອງ
ວິທີເຮັດ:
ເອົາໃບຕອງ ໄປຕາກແດດໃຫ້ໃບອອ່ນ
ນຳໂຕຮວກໄປລ້າງໃຫ້ສະອາດ (ບີບຂີ້ຢູ້ທ້ອງຮວກອອກ)
ຊອຍຫົວສີໄຄ,ໃບໝາກແຄ່ນ, ໝາກເຜັດດີບ, ໃບຫອມບົວ, ຜັກຊີ ໃສ່ຮວກທີ່ກຽມໄວ້ ຕາມດວ້ຍເກືອ ແລ້ວຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ
ຫຼັງຈາກນັ້ນ ກໍນຳມາຫໍ່ດ້ວຍໃບຕອງ
ນຳມາປີ້ງໄຟ ໂດຍການໃຊ້ໄຟອ່ອນໆ ແລະ ໃຊ້ເວລາປີ້ງປະມານ 20-30 ນາທີ
ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍນຳມາແກະໃສ່ຈານ ສາມາດຮັບປະທານໄດ້
Share
Prev
Previous
ແກງປາຢ້າງໃສ່ຜັກຢົ້ນຫ້າງ
Next
ຂົ້ວລວມມິດແມງໄມ້
Next
See also
credit picture
ໝົກຮວກ
ວິທີເຮັດໝົກຮວກ
ໝົກຮວກ ຮ້ານອາຫານລາວເດີມ
Recent Stories
ການປູກຖົ່ວດິນ
August 25, 2025
ຢາໄລ່ແມງໄມ້ຊີວະພາບ
August 25, 2025
ສວນອິນຊີແບບປະສົມປະສານ
August 25, 2025
ການເຮັດຝຸ່ນບົ່ມ
August 25, 2025
ການປູກກາເຟກ້ອງຮົ່ມໄມ້
August 25, 2025