ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ເອາະໜໍ່ໄມ້ສົ້ມໃສ່ກົບ
ເອາະໜໍ່ໄມ້ສົ້ມໃສ່ກົບ
Last updated on November 22, 2024
(first published: November 22, 2024)
by Andy Souvanhphukdee
ອາຫານຄາວ
ໜໍ່ໄມ້ສາມາດນຳມາແປຮູບອາຫານໄດ້ຫຼາກຫຼາຍວິທີ ບໍ່ວ່າຈະເປັນໜໍ່ໄມ້ຖົງ ຫຼື ໜໍ່ໄມ້ສົ້ມ
ສ່ວນປະສົມ
ກົບ 2 ໂຕໃຫ່ຍ
ໜໍ່ໄມ້ສົ້ມ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ຫອມບົ່ວໃບ 3 ຕົ້ນ
ຜັກຊີ 1ມັດນ້ອຍ
ຜັກອີ່ຕູ່ 1 ມັດນ້ອຍ
ໝາກເຜັດ 4-5 ໜ່ວຍ (ຕາມຕ້ອງການ)
ຜັກທຽມ 1 ຫົວ
ຫົວສີໄຄ 2 ຫົວ
ເຂົ້າເບືອ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ ຕຳໃຫ້ລະອຽດ
ເກືອ ½ ບ່ວງແກງ
ສຳລັບ 2 ຖ້ວຍ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ນຳກົບມາລ້າງໃຫ້ສະອາດ ແລ້ວຕັດເປັນຕ່ອນ ຂະໜາດຕາມຕ້ອງການ
ຄ້າງໝໍ້ປະໄວ້ໃຫ້ເດືອດ
ນຳໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກທຽມ ໄປຈີ່ ເພື່ອກິ່ນຫອມ
ທຸບຫົວສີໄຄ, ຊອຍໝາກເຜັດ ແລະ ລ້າງໜໍ່ໄມ້ສົ້ມ 2-3 ນ້ຳ, ນຳໄປຕົ້ມປະມານ 10 ນາທີ ໃນໝໍ້ນ້ຳທີ່ຄ້າງປະໄວ້
ໃສ່ກົບລົງໄປ ຕົ້ມຈົນນ້ຳຟົດ ແລ້ວໃສ່ເຂົ້າເບືອ, ປິດຝາປະໄວ້ 15 ນາທີ
ໃສ່ຜັກອີຕູ່ ແລະ ຜັກຊີ ປິດຝາໄວ້ 2-3 ນາທີ
ໃສ່ຫອມບົ່ວໃບ, ປິດໄຟ ແລະ ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
Share
Prev
Previous
ໝາກຍົມເຊື່ອມ
Next
ເອາະໜໍ່ຫວາຍ
Next
See also
ນໍ້າໝັກຊີວະພາບປາບສັດຕູ້ພືດ
ນໍ້າໝັກຊີວະພາບປາບສັດຕູ້ພືດ
3 ສູດນໍ້າໝັກຊີວະພາບໄລ່ແມງໄມ້
ສູດໄລ່ແມງໄມ້
Recent Stories
ຖົ່ວຂຽວ ໃຫ້ທາດໂປຣຕິນ Mungbeans protein that comes from plants
March 22, 2024
ສວນຄົວ ຄືພື້ນຖານ ສໍາລັບໂພຊະນາການທີ່ດີ Home gardens are roots for good nutrition
March 22, 2024
ຜັກອີຮຸມ ສຸດຍອດຂອງຜັກໃບຂຽວ Moringa powder: the green gold
March 22, 2024
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024