ສ່ວນປະກອບ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ແຊ່ຖົ່ວເຫຼືອງ ແລະ ມ່າເຂົ້າໄວ້ 4 ຊົ່ວໂມງ
- ເທນໍ້າອອກຈາກຖົ່ວເຫຼືອງ ແລະ ເຂົ້າ
- ຄ້າງໝໍ້ໜຶ້ງ ເພື່ອໜຶ້ງຖົ່ວເຫຼືອງ ໃຊ້ເວລາປະມານ 40-60 ນາທີ ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍເທອອກຈາກໝໍ້ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ
ຂັ້ນຕອນການກະກຽມຊີ້ໝູ
- ຊອຍຫົວຜັກບົ່ວແດງ 1 ຫົວ ແລ້ວນຳໄປຊົ້ວໃສ່ກັບຊີ້ນໝູ, ເຊັ່ນດຽວກນ ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ
ຂັ້ນຕອນການກະກຽມຖົ່ວເຫຼືອງ
- ປະສົມຖົ່ວເຫຼືອງທີ່ເຢັນແລ້ວໃສ່ກັບຊີ້ນໝູ ປຸງຣົດຊາດດ້ວຍນໍ້າຕານ 8 ບ່ວງແກງ ແລະ ສະອິ້ວ 2 ບ່ວງແກງ
- ປັ້ນເປັນກ້ອນມົນຍາວ
ຂັ້ນຕອນການກຽມເຂົ້າ
- ເຮັດໃຫ້ເຂົ້າແຫ້ງ ໂດຍການເທນໍ້າອອກຈາກເຂົ້າ
- ປະສົມເຂົ້າໃສ່ກັບຊີ້ນໝູ ເຄິ່ງໜຶ່ງທີ່ເຫຼືອ ໃສ່ຫົວຜັກບົ່ວຊອຍ ແລະ ປຸງຣົດຊາດດ້ວຍນໍ້າຕານ 10 ບ່ວງແກງ, ສະອິ້ວ 10 ບ່ວງແກງ, ແລະ ເກືອ 1 ບ່ວງແກງ
ຂັ້ນຕອນການຫໍ່
- ກຽມໃບຕອງ ຕັດເປັນແຜ່ນຂະໜາດ 4*4 ແລະ ໄມ້ຕອກບາງ 0,5 ຊມ ແລະ ຍາວ 60 ຊມ
- ໃຊ້ໃບຕອງສອງໃບຍອງກັນ (ລາຍລະອຽດເບິ່ງໄດ້ທີ່ວີດີໂອຂ້າງເທິງ)
- ໃສ່ເຂົ້າ 2 ບ່ວງແກງ ແລະ ຖົ່ວເຫຼືອງ 1 ກ້ອນ ສຳລັບ 1 ຫໍ່
- ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍນຳໄປຕົ້ມ (ໃຊ້ເວລາຢ່າງໜ້ອຍ 5 ຊົ່ວໂມງ)