ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເອາະໄກ່ໃສ່ໄຄແຫ່ວ
ເອາະໄກ່ໃສ່ໄຄແຫ່ວ
Last updated on November 8, 2024
(first published: November 8, 2024)
by bouavone
ເຮືອນຄົວລາວ
ເອາະໄກ່ໃສ່ໄຄແຫ່ວອາຫານພື້ນເມືອງ ແຂວງຊຽງຂວາງ
ສ່ວນປະກອບ
ຊີ້ນໄກ່ 0,5kg
ໄຄແຫ່ວ ຕາມໃຈທີ່ຕ້ອງການ
ໝາກແຄ່ນ 1/2 ບ່ວງກາເຟ
ເຂົ້າເບຶອ 1 ບ່ວງແກງ
ໃບຫອມບົ່ວ ຕາມໃຈຕ້ອງການ
ເກືອ 1 ບ່ວງເກເຟ
ແປ້ງນົວ 1 ບ່ວງກາເຟ
ໝາກເຜັດປົ່ນ 1/2 ບ່ວງກາເຟ
ຂັ້ນຕອນໃນການເຮັດ
ຕັ້ງໝໍ້ກະທະຂຶ້ນແລ້ວນໍາໄຄແຫ້ວມາຂົ້ວໃຫ້ແຫ້ງ ຫຼັງຈາກນັ້ນຍ່ອງ ຫຼື ຄັ້ນໃຫ້ມຸ່ນລະອຽດ
ຄ້າງໝໍ້ນໍ້າໃຫ້ຮ້ອນ ໃສ່ເກືອ ແລະ ໝາກເຜັດ, ລໍຖ້າໃຫ້ໝໍ້ຟົດແລ້ວໃສ່ຊິ້ນໄກ່ລົງໄປ
ຕໍາເຂົ້າເບືອໃຫ້ມຸ່ນລະອຽດ ແລ້ວໃສ່ໝໍ້ຕົ້ມຊິ້ນໄກ່
ຫຼັງຈາກທີ່ເຂົ້າເບືອສຸກ ກໍນຳໝາກແຄ່ນໄປຕໍາໃຫ້ລະອຽດແລ້ວໃສ່ລົງໝໍ້
ຫຼັງຈາກນັ້ນເອົາໄຄແຫ້ວທີ່ຍອງມຸ້ນລະອຽດນັ້ນ ເທລົງໝໍ້, ໃຊ້ເວລາຕົ້ມປະມານ 2-3 ນາທີ ເປັນອັນວ່າແລ້ວຮຽບຮ້ອຍ.
Share
Prev
Previous
ຕົ້ມໄກ່ລາດ
Next
ໝົກໄຂ່ປາ
Next
See also
LaoCuisine
30 Dishes You Should Try in Laos
Recent Stories
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ມາຮູ້ຈັກກັບຮ້ານອາຫານໂດຍຂະນ້ອຍ ອາຫານລາວຕາມລະດູການ
March 13, 2024
ອາຈານເພັດລາສີ ໜຶ່ງໃນນັກຄົ້ນຄ້ວາທີ່ເປັນຕົ້ນແບບໃຫ້ຫຼາຍໆຄົນ
March 8, 2024
ຄວາມເປັນມາຂອງບຸນຫໍ່ເຂົ້າສະຫຼາກ (ຕາມເລື່ອງເລົ່າ)
September 25, 2023