ນໍ້າຕານກ້ອນ ຫຼື ນໍ້ອ້ອຍກ້ອນ ຂອງຕ້ອນຂອງຝາກຈາກສະຫວັນນະເຂດທາງພາກໃຕ້ຂອງລາວ ລົດຊາດຫອມຫວານຊື່ນໃຈ
ສ່ວນປະກອບ
- ອ້ອຍ ສົດໃໝ່ ເພື່ອທີ່ລົດຊາດຈະຫອມຫວານ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ນໍາລຳອ້ອຍທີ່ສົດໃໝ່ມາລ້າງໃຫ້ສະອາດ
- ນຳມາອິ້ວເພື່ອເອົາທີ່ຈະກັ່ນເອົານໍ້າອ້ອຍ, ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍຕອງເອົາແຕ່ນໍ້າອ້ອຍ
- ນຳມາຄ້ຽວ ຫຼື ຕົ້ມ ໃຊ້ເວລາປະມານ 2 ຊົ່ວໂມງ ຫຼື ຈົນກວ່ານໍ້າອ້ອຍຈະໜຽວຄຸ້ນ
- ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍເທໃສ່ແມ່ພິມຕາມແຕ່ລະຮູບຊົງທີ່ເຮົາຕ້ອງການໄດ້ເລີຍ ແລະ ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ
- ລໍຖ້າຈົນນໍ້າອ້ອຍແຂງໂຕ ແລ້ວກໍສາມາດເກັບໃສ່ກ່ອງ ຮັບປະທານ ຫຼື ຈະໄວ້ເປັນຂອງຕ້ອນຂອງຝາກກໍໄດ້
ແນະນຳ
- ກ່ອນເທນໍ້າອ້ອຍໃສ່ແມ່ພິມ ສາມາດປຸງແຕ່ງເພີ່ມດ້ວຍການໃສ່ໝາກງາ ຫຼື ໝາກພ້າວອ່ອນກໍໄດ້
- ນໍ້າອ້ອຍກ້ອນສາມາດນໍຳມາປຸງແຕ່ງເປັນເຂົ້າໜົມຫວານຫຼາຍຢ່າງເຊັ່ນ: ເຂົ້າໂຂບ, ເຂົ້າໜົມອຸ້ມລຸ້ມ ຫຼື ຈະປຸງແຕ່ງໃຊ້ແທນນໍ້າຕານກໍແຊບເຊັ່ນດຽວກັນ