ສ່ວນປະສົມ
- ຊີ້ນງົວບົດ 1 ກິໂລກຣາມ.
- ຫົວກະທຽມຊອຍ 5 ບ່ວງແກງ.
- ຫົວສີໄຄຊອຍ 3 ບ່ວງແກງ.
- ໄສ້ໝູ 2 ກິໂລ.
- ຫົວກະທຽມແກະເປັນປ່ຽງ.
- ຕັບງົວ 300 ກຣາມ.
- ເກືອປົ່ນ 3 ½ ບ່ວງແກງ.
- ເຂົ້າໜຽວໜຶ້ງສຸກ ½ ຖ້ວຍ.
- ຂິງອ່ອນ, ໝາກເຜັດຂີ້ໜູ.
ຂັ້ນຕອນການເຮັດ
- ບົດເກືອ, ຫົວກະທຽມ ແລະ ຫົວສີໃຄໃຫ້ລະອຽດ.
- ປະສົມຊີ້ນ, ຕັບບົດ ແລະ ເຂົ້າໜຽວໜຶ້ງ ແລະ ເຄື່ອງປະສົມຕ່າງໆໃຫ້ເຂົ້າກັນດີ.
- ນຳມາບັນຈຸໄສ້ໝູໂດຍມັດອີກສົ້ນໜຶ່ງໄວ້.
- ໃຊ້ເຂັມແທງໄສ້ບັນຈຸໃຫ້ລົມອອກແລ້ວຍັດໃຫ້ແໜ້ນພໍປະມານ.
- ຫຼັງຈາກຍັດສຳເລັດແລ້ວໃຫ້ນຳໄປຕາກແດດເປັນເລວາ 3 ມື້ຈົນເປັນສີນ້ຳຕານເຂັ້ມ.
- ຈາກນັ້ນນຳມາແຂວນໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ.
- ຫາກເກັບໄວ້ປະມານ 3-7 ວັນຈະມີລົດຊາດສົ້ມ ແລະ ເຄັມປານກາງ ( ເວລາຮັບປະທານຄວນນຳມາປຸງແຕ່ງໃຫ້ສຸກດ້ວຍການທອດ ຫຼື ປີ້ງ)
ທີ່ມາ:ຄູ່ມືການເພີ່ມສັກກະຍາພາບການຜະລິດງົວຊີ້ນຈາກການຈັດການຄວາມຮູ້ ແລະ ເຕັກໂນໂລຊີ.(ພາສາໄທ)