ສ່ວນປະສົມ
- ຂຽດຈະນາ 1 ຖ້ວຍກາງ
- ກະປູນານ້ອຍ ½ ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ປານ້ອຍ ½ ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ນ້ຳ ½ ລິດ
- ໝາກເຂືອ 3 ໜ່ວຍນ້ອຍ
- ຜັກອີຕູ່ 1 ມັດ
- ຜັກຊີ 1 ມັດ
- ຫອມບົ່ວ 3 ຕົ້ນ
- ຫົວຜັກບົ່ວແດງ 2 ຫົວ
- ໝາກເຜັດ 5 ໜ່ວຍ
- ປາແດກ 1 ບ່ວງແກງ
- ເກືອ 1 ບ່ວງຊາ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ນຳກະປູ ແລະ ຂຽດຈະນາ ມາລ້າງງໃຫ້ສະອາດ ພ້ອມດ້ວຍຜັກຕ່າງໆ
- ຄ້າງໝໍ້ໃຫ້ຮ້ອນ ໃສ່ນ້ຳ, ເກືອ ແລະ ປາແດ
- ຊອຍຫົວຫອມບົ່ວ, ຫອມບົ່ວ, ຜັກອີຕູ່, ຜັກຊີ, ໝາກເຜັດ ແລະ ໝາກເຂືອ ແລ້ວໃສ່ລົງໃນໝໍ້
- ປິດຝາອ່ອມໄວ້ ປະມານ 10-15 ນາທີ
- ຊິມ ແລະ ເພີ່ມລົດຊາດຕາມຕ້ອງການ
- ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
- ຮັບປະທານກັບເຂົ້າໜຽວໜຶ້ງຮ້ອນໆ ພ້ອມຜັກລວກ ຫຼື ພື້ນບ້ານເຊັ່ນ ໝາກຖົ່ວຝັກຍາວ, ໝາກແຕງ ແລະ ອື່ນໆຕາມຕ້ອງການ
ວີດີໂອແນະນຳ https://www.youtube.com/channel/UClctdSEZugmG9zOlz_Wuc1A