ອ່ອມຂຽດຈະນາ

ອ່ອມຂຽດຈະນາ ໃສ່ສະມຸນໄພພື້ນບ້ານແຊບໆ

ສ່ວນປະສົມ

  • ຂຽດຈະນາ 1 ຖ້ວຍກາງ
  • ກະປູນານ້ອຍ ½ ຖ້ວຍນ້ອຍ
  • ປານ້ອຍ ½ ຖ້ວຍນ້ອຍ
  • ນ້ຳ ½ ລິດ
  • ໝາກເຂືອ 3 ໜ່ວຍນ້ອຍ
  • ຜັກອີຕູ່ 1 ມັດ
  • ຜັກຊີ 1 ມັດ
  • ຫອມບົ່ວ 3 ຕົ້ນ
  • ຫົວຜັກບົ່ວແດງ 2 ຫົວ
  • ໝາກເຜັດ 5 ໜ່ວຍ
  • ປາແດກ 1 ບ່ວງແກງ
  • ເກືອ 1 ບ່ວງຊາ

ວິທີປຸງແຕ່ງ

  • ນຳກະປູ ແລະ ຂຽດຈະນາ ມາລ້າງງໃຫ້ສະອາດ ພ້ອມດ້ວຍຜັກຕ່າງໆ
  • ຄ້າງໝໍ້ໃຫ້ຮ້ອນ ໃສ່ນ້ຳ, ເກືອ ແລະ ປາແດ
  • ຊອຍຫົວຫອມບົ່ວ, ຫອມບົ່ວ, ຜັກອີຕູ່, ຜັກຊີ, ໝາກເຜັດ ແລະ ໝາກເຂືອ ແລ້ວໃສ່ລົງໃນໝໍ້
  • ປິດຝາອ່ອມໄວ້ ປະມານ 10-15 ນາທີ
  • ຊິມ ແລະ ເພີ່ມລົດຊາດຕາມຕ້ອງການ
  • ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ

ຄຳແນະນຳ

  • ຮັບປະທານກັບເຂົ້າໜຽວໜຶ້ງຮ້ອນໆ ພ້ອມຜັກລວກ ຫຼື ພື້ນບ້ານເຊັ່ນ ໝາກຖົ່ວຝັກຍາວ, ໝາກແຕງ ແລະ ອື່ນໆຕາມຕ້ອງການ

ວີດີໂອແນະນຳ https://www.youtube.com/channel/UClctdSEZugmG9zOlz_Wuc1A

Share