ສ່ວນປະສົມ
- ໝາກນາວ 1 ໜ່ວຍ
- ຜັກຫອມປ້ອມ ½ ຈອກາເຟ (ຊອຍ)
- ຫົວສີໄຄ 1 ຫົວ (ຊອຍບາງໆ)
- ໝາກເຜັດດິບ 5 ໜ່ວຍ
- ຫົວຜັກທຽມ 2 ກີບໃຫ່ຍ
- ນ້ຳປາ 1 ບ່ວງແກງ
- ເກືອ 1 ½ ບ່ວງຊາ
- ນ້ຳຕານ 2 ບ່ວງຊາ
- ປາ 1 ໂຕ (1 kg)
- ນ້ຳຮ້ອນ 1 ບ່ວງແກງ
ວິທີປຸງແຈ່ວໝາກນາວ
- ໃສ່ເກືອ, ໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກທຽມ ແລະ ນ້ຳຕານລົງຄົກ ຕຳໃຫ້ມຸ່ນ
- ໃສ່ໝາກນາວ ແລະ ນ້ຳປາ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ (ຖ້າແຈ່ວຂຸ້ນ ອາດຈະຕ້ອງເພີ່ມນ້ຳເລັກນ້ອຍ)
- ຊິມ ແລະ ເພີ່ມລົດຊາດຕາມຕ້ອງການ
ວິທີໜຶ້ງປາ
- ລ້າງປາໃຫ້ສະອາດ, ທາເກືອໃສ່ 1/2 ບ່ວງຊາ ແລ້ວນຳໄປວາງໄວ້ຈານ ຫຼື ພາຊະນະ, ໃສ່ຫົວສີໄຄ
- ໜຶ້ງປາໃຫ້ສຸກ ໃຊ້ເວລາປະມານ 15-20 ນາທີ
- ປິດໄຟ ນຳອອກຈາກໝໍ້ ລາດດ້ວຍແຈ່ວທີ່ປຸງໄວ້ ຕາມດ້ວຍຜັກຫອມປ້ອມ
- ພ້ອມຮັບປະທານ
ວີດີໂອແນະນຳ WORLD FOOD TV