ສ່ວນປະກອບ
- ໝາກຍົມ 1 ກິໂລ
- ນ້ຳຕານ 1 ກິໂລ
- ນ້ຳເກືອ 1 ບ່ວງແກງ
- ນ້ຳສະອາດ 5 ລິດ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ລ້າງໝາກຍົມໃຫ້ສະອາດຕົ້ມກັບນ້ຳເກືອປະມານ 5-10 ນາທີ
- ຄ້າງໝໍ້ ເພື່ອທີ່ຈະເຊື່ອມໝາກຍົມກັບນ້ຳຕານ ໂດຍໃສ່ໝາກຍົມລົງໄປກ່ອນ ແລະ ຄ່ອຍໆເທນ້ຳຕານເທື່ອລະໜ້ອຍ (ໃຊ້ໄຟໃນລະດັບກາງ)
- ຄ້ຽວຈົນກ່ວານ້ຳເຊື່ອມຈະໜຽວ ຫຼື ໝາກຍົມປ່ຽນເປັນສີແດງເຂັ້ມ. ປົງໝໍ້ ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນແລ້ວບັນຈຸໃສ່ໃນພາຊະນະທີ່ກຽມໄວ້ ຫຼື ຈະຮັບປະທານເລີຍກໍໄດ້ເຊັ່ນດຽວກັນ
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ ປຶ້ມການແປຮູບອາຫານ