ໝາກຍົມເຊື່ອມ

ໝາກຍົມເຊື່ອມ ຮັບປະທານເປັນຂອງຫວານ ຫອມຊື່ນໃຈ

ສ່ວນປະກອບ

  • ໝາກຍົມ 1 ກິໂລ
  • ນ້ຳຕານ 1 ກິໂລ
  • ນ້ຳເກືອ 1 ບ່ວງແກງ
  • ນ້ຳສະອາດ 5 ລິດ

ວິທີປຸງແຕ່ງ

  1. ລ້າງໝາກຍົມໃຫ້ສະອາດຕົ້ມກັບນ້ຳເກືອປະມານ 5-10 ນາທີ
  2. ຄ້າງໝໍ້ ເພື່ອທີ່ຈະເຊື່ອມໝາກຍົມກັບນ້ຳຕານ ໂດຍໃສ່ໝາກຍົມລົງໄປກ່ອນ ແລະ ຄ່ອຍໆເທນ້ຳຕານເທື່ອລະໜ້ອຍ (ໃຊ້ໄຟໃນລະດັບກາງ)
  3. ຄ້ຽວຈົນກ່ວານ້ຳເຊື່ອມຈະໜຽວ ຫຼື ໝາກຍົມປ່ຽນເປັນສີແດງເຂັ້ມ. ປົງໝໍ້ ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນແລ້ວບັນຈຸໃສ່ໃນພາຊະນະທີ່ກຽມໄວ້ ຫຼື ຈະຮັບປະທານເລີຍກໍໄດ້ເຊັ່ນດຽວກັນ

ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ ປຶ້ມການແປຮູບອາຫານ

Share