ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ຂົ້ວສາຍບົວ
ຂົ້ວສາຍບົວ
Last updated on November 25, 2024
(first published: November 25, 2024)
by Andy Souvanhphukdee
ປະເພດຜັກ
ສາຍບົວ ນໍາມາກິນ ເປັນຜັກສົດ ຫຼື ນໍາໄປປຸງແຕ່ງເປັນອາຫານ ນອກຈາກນີ້ຍັງສາມາດນໍາໄປເຮັດເຂົ້າໝົມໄດ້
ສ່ວນປະສົມ
ສາຍບົວ 8-10 ກ້ານ ຍາວ 10 ຊມ
ຜັກທຽມ 2-3 ກີບ
ຫົວຜັກບົ່ວ 1 ຫົວ
ນ້ຳມັນ
ໝາກເຜັດ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ນຳສາຍບົວມາປອກເປືືອກອອກໃຫ້ໝົດ
ຊອຍສາຍບົວເປັນຕ່ອນ ບາງ ຫຼື ໜາ ຕາມຕ້ອງການ
ຊອຍໝາກເຜັດ, ກະທຽມ ແລະ ຫົວຜັກບົ່ວ
ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳມັນ, ລໍຖ້າໃຫ້ນ້ຳມັນຮ້ອນແລ້ວໃສ່ກະທຽມ, ຫົວຜັກບົ່ວ
ກຽວຈົນກ່ວາກະທຽມຈະປ່ຽນສີ ແລ້ວໃສ່ສາຍບົວ ແລະໝາກເຜັດ
ຂົ້ວຈົນກ່ວາສາຍບົວຈະສຸກ ປະມານ 4-5 ນາທີ
ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
ສາມາດໃສ່ຊີ້ນໄກ່, ໝູ ຫຼື ກຸ້ງ ໄດ້ຕາມຕ້ອງການ
Share
Prev
Previous
ວິທີການລ້ຽງສັດປີກ
Next
ວິທີເຮັດນ້ໍາໝັກຊີວະພາບ
Next
See also
ການລ້ຽງ ແລະ ປ້ອງກັນພະຍາດສັດປີກ
ລ້ຽງສັດປີກຮັບອາກາດປ່ຽນ
ການລ້ຽງໄກ່
ການລ້ຽງເປັດ
7 ເຕັກນິກການລ້ຽງໄກ່ໃຫ້ໄຂ່ດົກ ແລະ ໜ່ວຍໃຫຍ່
Recent Stories
ຖົ່ວຂຽວ ໃຫ້ທາດໂປຣຕິນ Mungbeans protein that comes from plants
March 22, 2024
ສວນຄົວ ຄືພື້ນຖານ ສໍາລັບໂພຊະນາການທີ່ດີ Home gardens are roots for good nutrition
March 22, 2024
ຜັກອີຮຸມ ສຸດຍອດຂອງຜັກໃບຂຽວ Moringa powder: the green gold
March 22, 2024
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024