ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ຊຸບໝາກລີ້ນໄມ້
ຊຸບໝາກລີ້ນໄມ້
Last updated on November 22, 2024
(first published: November 22, 2024)
by Andy Souvanhphukdee
ປະເພດຜັກ
ຊຸບໝາກລີ້ນໄມ້ ສຸດຍອດອາຫານພື້ນບ້ານ ເພີ່ມຄວາມສົດຊື່ນໃຫ້ຮ່າງກາຍ ດ້ວຍລົດຊາດຂົມ ອັນແຊບຊ້ອຍຈາກໝາກລີ້ນໄມ້
ສ່ວນປະສົມ:
ໝາກລີ້ນໄມ້ 1 ຝັກຍາວ (ຈີ່ໃຫ້ສຸກ)
ຜັກແພວ 2-3 ຕົ້ນ
ຫອມປ້ອມ 2-3 ຕົ້ນ
ຫອມບົວ 2 ຕົ້ນ
ເຂົ້າຂົ້ວ 1 ບ່ວງແກງ
ໝາກງາຂາວ (ຂົ້ວ) 1ບ່ວງແກງ
ໝາກເຜັດ 2-3 ໜ່ວຍ (ປະລິມານ ຕາມຕ້ອງການ)
ແປ້ງນົວ 1 ບ່ວງຊາ
ເກືອ 1/3 ບ່ວງຊາ
ນ້ຳປາ ຫຼື ປາແດກ 1 ບ່ວງຊາ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ຊອຍໝາກລີ້ນໄມ້ ຕາມລວງກ້ວາງໃຫ້ເປັນຕ່ອນນ້ອຍໆ
ຊອຍຜັກແພວ, ຫອມປ້ອມ, ຫອມບົວ ແລະ ໝາກເຜັດ
ຕຳໝາກງາ ແລະ ເຂົາຂົ້ວໃຫ້ມຸ່ນ
ໃສ່ໝາກລີ້ນໄມ້, ຜັກແພວ, ຫອມປ້ອມ, ຫອມບົວ ແລະ ໝາກເຜັດຊອຍ ລົງໃນຖ້ວຍ ຫຼື ຊາມ ປຸງລົດດ້ວຍແປ້ງນົວ, ເກືອ, ນ້ຳປາ ຫຼື ປາແດກ
ໃສ່ເຂົ້າຂົ້ວ ແລະ ໝາກງາ, ຄົນສ່ວນປະສົມທັງໝົດໃຫ້ເຂົ້າກັນໃຫ້ເຂົ້າກັນ
ຕັກໃສ່ຖ້ວຍ ຫຼື ຈານ ພ້ອມຮັບປະທານ
Share
Prev
Previous
ການປູກຕົ້ນຈໍາປາ
Next
ຊາຂີງ
Next
See also
ການປູກໝາກແໜ່ງ
ໝາກແໜ່ງ
ການປູກໝາກແໜ່ງ
Recent Stories
ຖົ່ວຂຽວ ໃຫ້ທາດໂປຣຕິນ Mungbeans protein that comes from plants
March 22, 2024
ສວນຄົວ ຄືພື້ນຖານ ສໍາລັບໂພຊະນາການທີ່ດີ Home gardens are roots for good nutrition
March 22, 2024
ຜັກອີຮຸມ ສຸດຍອດຂອງຜັກໃບຂຽວ Moringa powder: the green gold
March 22, 2024
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024