ສ່ວນປະກອບ
• ກະປູແດງ ½ kg
• ປາແດກ 1 ບ່ວງແກງ
• ເກືອ ½ ບ່ວງແກງ
• ເຂົ້າຂົ້ວ 2 ບ່ວງແກງ
• ຂີງ 4-5 ປ່ຽງ (ຊອຍເປັນຕ່ອນບາງໆ)
• ຫົວສີໄຄ 1 ຫົວ (ທຸບ ຕັດຍາວປະມານ 10 ຊມ)
• ໃບຂີ້ຫູດ 3-4 ໃບ
• ໝາກເຜັດ 3-4 ໜ່ວຍ(ຕຳໃຫ້ແຫຼກ)
• ຜັກຊີ 1 ມັດນ້ອຍ
• ໝາກແຄ້ງ 1 ມັດ (ປິດຂັວນອອກ)
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ຄ້າງໝໍ້, ໃສ່ກະປູ, ຫົວສີໄຄ, ຂີງ, ໝາກແຄ້ງ, ປາແດກ, ໝາກເຜັດ, ເກືອ, ຕົ້ມຈົນເຫັນວ່າມີແຕ່ຕ່ອນກະປູ
2. ໃສ່ເຂົ້າຂົ້ວ, ຄົນໃຫ້ທົ່ວ ຈາກນັ້ນ ໃສ່ໃບຂີ້ຫູດ
4. ຫຼັງຈາກທີ່ເຂົ້າຂົ້ວສຸກ, ປົງໝໍ້ລົງ ແລ້ວຊອຍຜັກຊີຫ່າງໆ ໂຮຍໃສ່ປຸງລົດຊາດຕາມໃຈ, ຮັບປະທານໄດ້