ສ່ວນປະສົມ
• ໜໍ່ໄມ້ບົງ ຫຼື ໜໍ່ໄມ້ໃຜ່ໜາມ 2 ກິໂລ
• ໄຫ
• ເກືອ 4 ບ່ວງແກງ
ວິທີການປຸງແຕ່ງ
1. ນຳເອົາໜໍ່ໄມ້ມາປອກ ແລະ ລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ
2. ຊອຍໜໍ່ໄມ້ ແລະ ລ້າງນ້ຳອີກຄັ້ງໜຶ່ງ
3. ນຳເອົາໜໍ່ໄມ້ທີ່ຊອຍແລ້ວ ມາປະສົມກັບເກືອ, ຊາວໃຫ້ເຂົ້າກັນ. ໃສ່ລົງໃນໄຫ ພ້ອມນ້ຳພໍປະມານ ເພື່ອໝັກ
4. ປິດຝາໄຫ, ຫຼັງຈາກ 1 ເດືອນສາມາດນຳມາຮັບປະທານ ຫຼື ປຸງແຕ່ງເປັນອາຫານໄດ້ຕາມຕ້ອງການ
ຄຸນປະໂຫຍດຂອງໜໍ່ໄມ້ສົ້ມ
• ໃຊ້ເປັນສ່ວນປະສົມ ເພື່ອປຸງແຕ່ງອາຫານໄດ້ຫຼາກຫຼາຍປະເພດເຊັ່ນ: ແກງ, ເອາະ….
• ສາມາດຂາຍ ເພື່ອສ້າງລາຍໄດ້ໃຫ້ກັບຄອບຄົວ
• ສາມາດເກັບຮັກສາ ໄວ້ຮັບປະທານໄດ້ໃນເວລາບໍ່ຈຳກັດ
ຂໍ້ມູນຈາກ ປຶ້ມຄວາມຮູ້ພູມປັນຍາທ້ອງຖິ່ນ (ສະບັບທົດລອງ)