ການກະກຽມ
holly (Flickr)
ສ່ວນປະສົມ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
– ຕຳຫມາກເຕີຍ ໃສ່ເກືອ, ຫົວສີໄຄ, ຫມາກເຜັດແຫ້ງ ຫຼືຫມາກເຜັດໃຫຍ່ຊໍາເຫນືອ ໃຫ່ມຸ່ນ.
– ກຽມໄມ້ເພື່ອເຮັດເປັນວົງກົມໄວ້
– ຈາກນັ້ນເອົາຫມາກເຕີຍທີ່ຕໍາມາວາງໃສ່ວົງໄມ້ ໃຊ້ບ່ວງຮີດເພື່ອແປຮູບຮ່າງໃຫ້ເປັນປ່ຽງ.
– ສານກະແຕະ ເອົາປ່ຽງເຕີຍມາຕາກແດດໃຫ້ແຫ້ງ ຈົນກ່ວາສີຂອງເຕີຍຈະເປັນສີແດງ.
ສູດເຮັດປ່ຽງເຜີຍສໍາເລັດແລ້ວ.
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ ປຶ້ມອາຫານ ບ້ານເຮົາ