ສ່ວນປະກອບ
• ໄຂ່ 3 ໜ່ວຍ
• ປາແດກ 3 ບ່ວງ
• ໝາກເຜັດ 3 ໜ່ວຍ
• ຫົວຫອມບົ່ວ 2 ຫົວ
• ຜັກທຽມ 2 ກີບ
• ຜັກນາງຕູ່ 3 ຍອດ
• ຫອມບົ່ວ, ຫອມປ້ອມ 2 ຕົ້ນ
• ນ້ຳ ½ ຈອກ
ການກະກຽມ
• ຕຳໝາກເຜັດ, ຜັກທຽມ, ຫົວຫອມບົ່ວ ໃຫ້ມຸ່ນ
• ຊອຍຫອມບົ່ວ, ຫອມປ້ອມ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ຕອກໄຂ່ໃສ່ໝໍ້ ຕີໄຂ່ໃຫ້ແຕກ
2. ເອົາໝາກເຜັດ, ຜັກທຽມ, ຫອມບົ່ວທີ່ຕຳແລ້ວລົງໃສ່
3. ເອົາປາແດກທີ່ກຽມໄວ້ລົງໃສ່
4. ເອົາໝໍ້ຄ້າງໃສ່ໄຟ ເຮັດໄຟອ່ອນໆ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ຊິມເບິ່ງລົດຊາດ
5. ເອົາຜັກນາງຕູ່ ແລະ ຫອມທີ່ຊອຍໄວ້ລົງໃສ່ ແລ້ວປົງໝໍ້ປະໄວ້ຄາວໜຶ່ງ ກໍສາມາດຮັບປະທານໄດ້
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີ່ມຈາກ ປຶ້ມອາຫານບ້ານເຮົາ
ວີດີໂອຈາກ ครัวในบ้าน TV