ສ່ວນປະສົມ
• ຊີ້ນໝູຕິດນ້ຳມັນ 250 g
• ຫົວຜັກບົ່ວແດງ ຊອຍ ½ ຈອກກາເຟ
• ນ້ຳມັນສັດ ຫຼື້ ນ້ຳມັນພືດ 3 ບ່ວງແກງ
• ກະທຽມຊອຍ 2 ບ່ວງແກງ
• ນ້ຳປາ 2 ບ່ວງແກງ
• ຄະນໍ ½ – 1 ບ່ວງຊາ
• ໝາກເຜັດປົ່ນ 1-2 ບ່ວງຊາ
• ໝາກແຄ່ນ ຕຳມູ່ນ 1 ບ່ວງແກງ
• ຫອມລາບ 2-3 ບ່ວງແກງ
• ໝາກເຜັດດິບ 1 ໜ່ວຍ, ຊອຍ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ຊອຍສ່ວນປະສົມທຸກຢ່າງທີ່ມີ ຍົກເວັ້ນສະມຸນໄພ
2. ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນໍ້າມັນ, ທອດກະທຽມຫຼັງຈາກທີ່ໝໍ້ຮ້ອນ ຕາມດ້ວຍຊີ້ນໝູ ໃສ່ນໍ້າປາ ແລະ ຄະນໍ
3. ຂົ້ວປະມານ 2 ນາທີ
4. ໃສ່ຫົວກະຣົດ, ຫົວຜັກບົ່ວ, ພິກໄທແລະ ໝາກແຄ່ນ ແລ້ວຂົ້ວຈົນກ່ວາສ່ວນປະສົມທຸກຢ່າງຈະສຸກ. ເພີ່ມລົດຊາດຕາມຕ້ອງການ
5. ປິດໄຟ,ໃສ່ສະມຸນໄພ ແລ້ວຄົນເຂົ້າກັນກັບສ້າ. ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
• ໃສ່ເຕົ້າຮູ້ ແທນຊີ້ນໝູ
• ໃຊ້ຊີ້ນເປັດ, ໄກ່ ຫຼື ຊີ້ນງົວຈະແຊບກ່ວາ
• ຖ້າຫາກບໍ່ມີໝາກແຂ່ນ ແນະນຳໃຫ້ໃສ່ພິກໄທເຊຊວນ ແລະ ພິກໄທດຳແທນ
• ສຳລັບຄົນທີ່ກຳລັງລົດປະລິມານໄຂມັນໃນຮ່າງກາຍ ແນະນຳໃຫ້ໃຊ້ນ້ຳແກງ 6 ບ່ວງແກງ ຕົ້ມສ່ວນປະສົມແທນການ ຂົ້ວ (ບໍ່ໃສ່ຄະນໍ), ຫຼັງຈາກທີ່ນ້ຳເລີ່ມແຫ້ງແລ້ວ ໃສ່ເກືອລົງໄປ
ຂໍ້ມູນຈາກ ອາຫານພາກເໜືອລາວ ປຶ້ມສູດອາຫານເຮືອນພັກທ່າເຮືອ