ສ່ວນປະສົມ
• ກ້ວຍນ້ຳ ດິບ 1 ຫວີ
• ນໍ້າປູນໃສ (ສໍາຫຼັບແຊ່ກ້ວຍ)
• ນໍ້າມັນພືດ (ສໍາຫຼັບຈືນ)
• ນໍ້າລ້າ 5 ບ່ວງແກງ
• ນໍ້າຕານ 1 ຖ້ວຍ
• ເນີຍສົດເຄັມ 1 ບ່ວງແກງ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ປອກເປືອກກ້ວຍແລ້ວຊອຍຕາມທາງຍາວ ເອົາໄປແຊ່ນໍ້າປູນໃສປະມານ 15 ນາທີ ເພື່ອໃຫ້ຢາງກ້ວຍອອກ
2. ຄ້າງໝໍ້ໃຊ້ໄຟປານກາງ ໃສ່ນໍ້າມັນພືດໃຫ້ຖ້ວມກ້ວຍ ນໍ້າມັນຮ້ອນໃສ່ກ້ວຍລົງໄປຈືນໃຫ້ສຸກເຫຼືອງກອບ ຕັກຂຶ້ນສະເດັດນໍ້າມັນ
3. ໃສ່ນໍ້າຕານລົງໃນໝໍ້ ຂົ້ວຈົນນໍ້າຕານເປື່ອຍ ແລະ ໜຽວຂຸ້ນ
4. ໃສ່ນໍ້າຕານລົງໃນໝໍ້ ຂົ້ວຈົນນໍ້າຕານເປື່ອຍ ແລະ ໜຽວຂຸ້ນ
ຂໍ້ມູນຈາກ SNV Netherlands Development Organisation
ວີດີໂອຈາກ ครัวแล้วแต่เอ๋จ้า