ຊາຂີງຈັດເປັນເຄື່ອງດື່ມທີ່ໄດ້ຮັບຄວາມນິຍົມຫຼາຍໃນຊ່ວງລະດູໜາວ ແລະ ອາກາດເຢັນ ເພາະຂີງເປັນພືດສະໝຸນໄພທີ່ອຸດົມໄປດ້ວຍວິຕາມິນຊີ, ແມັກນີຊຽມ ແລະ ແຮ່ທາດຕ່າງໆ.
ເພື່ອປ່ຽນລົດຊາດຂີງທີ່ເຜັດໃຫ້ກາຍເປັນຊາທີ່ມີລົດຊາດແຊບ ແລະ ດື່ມໄດ້ງ່າຍ ຊາຂີງຈຶ່ງປະກອບໄປດວ້ຍໝາກໜາວ ແລະ ນ້ຳເຜິ້ງ. ດັ່ງທີ່ຫຼາຍໆຄົນຮູ້ ຊາຂີງມີສ່ວນປະສົມຈາກທຳພືດສະມຸນໄພມະຊາດ ດັ່ງນັ້ນການດື່ມຊາຂີງຈຶ່ງມີຜົນດີຕໍ່ສຸຂະພາບຫຼາກຫຼາຍຢ່າງເຊັ່ນ:
ຊ່ວຍຫຼຸດຜ່ອນອາການວິນຫົວ ແລະ ປວດຮາກ ດັ່ງນັ້ນຄວນດື່ມຊາຂີງໜຶ່ງຈອກກ່ອນອອກເດີນທາງໄກ
ຫຼຸດຜ່ອນອາການເຈັບກະເພາະ ຊ່ວຍໃຫ້ລະບົບຍ່ອຍອາຫານເຮັດວຽກໄດ້ດີ
ຊ່ວຍຫຼຸດຜ່ອນການອັກເສບຂອງກ້າມເນື້ອ ແລະ ອາການປວດຂໍ້ຕ່າງໆ
ຊ່ວຍຮັກສາພະຍາດທາງເດີນຫາຍໃຈ ແລະ ເຮັດໃຫ້ຫາຍໃຈສະດວກເມື່ອເປັນຫວັດ
ປັບຄວາມສົມດຸນ ແລະ ລະບົບໝຸນວຽນຂອງເລືອດ: ຫຼຸດຜ່ອນອາການເຈັບທ້ອງປະຈຳເດືອນ ຊ່ວຍໃຫ້ກ້າມເນື້ອຜ່ອນຄາຍ
ຜ່ອນຄາຍຄວາມຄຽດ
ປ້ອງກັນພະຍາດຕ່າງໆໄດ້ດີ
ນອກນັ້ນຂີງຍັງໄດ້ຮັບຄວາມນິຍົມ ເພື່ອນຳໄປປະກອບອາຫານ ແລະ ເປັນສ່ວນປະສົມທາງການຢາອີກດ້ວຍ. ລັກສະນະພິເສດຂອງຂີງ ຄືມີລົດຊາດທີ່ຄ່ອນຂ້າງເຜັດ ເພາະສະນັ້ນຄົນສ່ວນໃຫ່ຍຈຶ່ງນຳໄປຮັບປະທານກັບຊູຊິ (ອາຫານຍີ່ປຸນ).
ຂີງ
ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວ ຂີງຈະບໍ່ສົ່ງຜົນຂ້າງຄຽງ ຫຼື ເປັນໄພອັນຕະລາຍທີ່ຮ້າຍແຮງຕໍ່ສຸຂະພາບ, ຜູ້ຄົນມັກຄິດວ່າຂີງມີປະສິດທິພາບໃນການຜະລິດນ້ຳບີ ແຕ່ຍັງບໍມີຫຼັກຖານທາງວິທະຍາສາດຍືນຍັນ, ແຕ່ເຖິງຢ່າງນັ້ນຜູ້ທີ່ເຄີຍມີປະຫວັດການຮັກສາກ່ຽວກັບພະຍາດຖົງນ້ຳບີ ຄວນປຶກສາແພດກ່ອນຮັບປະທານ. ອີກໜຶ່ງຜົນຂ້າງຄຽງນ້ອຍໆຈາກຂີງຄື ຈະເຮັດໃຫ້ຮູ້ສຶກເຈັບແສບທ້ອງ ຄ້າຍກັບຕອນຮັບປະທານໝາກເຜັດ ຫຼື ອາຫານທີ່ມີລົດຊາດເຜັດ. ແຕ່ຫຼັງຈາກທີ່ໄດ້ຮັບປະທານຂີງ ຫຼື ດື່ມຊາຂີງແລ້ວ ຮ່າງກາຍຈະເລີ່ມຮູ້ສຶກດີຂຶ້ນ ເພາະຊັບພະຄຸນຈາກພືດສະມຸນໄພທຳມະຊາດ.
ສ່ວນປະສົມຊາຂີງ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
source: