ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ລາບໝາກຈອງ
ລາບໝາກຈອງ
Last updated on November 23, 2024
(first published: November 23, 2024)
by Andy Souvanhphukdee
ປະເພດຜັກ
ລາບໝາກຈອງ ອາຫານຈາກພາກໃຕ້ຂອງລາວ ເປັນຈານອາຫານພິເສດໜ້າຮັບປະທານ ເພາະທີ່ເຕັມໄປດ້ວຍພືດຜັກພື້ນເມືອງໃນລາວບໍ່ວ່າຈະເປັນໝາກແຄ້ງ, ໝາກເຂືອ ແລະ ຜັກສະໝຸນໄພ
ສ່ວນປະສົມ
ປານິນ 0,5 ໂລ
ໝາກຈອງ 30 ໜ່ວຍ
ປາແດກ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ໝາກເຂືອ 3 ໜ່ວຍ
ຫົວຫອຍ 2 g
ໝາກແຄ້ງ 2 ພວງ
ຖົ່ວຍາວ 3 ໜ່ວຍ
ຫອມບົ່ວ 4 ຕົ້ນ
ຫອມປ້ອມ 4 ຕົ້ນ
ຫອມລາບ ຕາມຄວາມມັກ
ຫົວສີໃຄ ຕາມຄວາມເໝາະສົມ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ກ່ອນອື່ນໝົດ ນໍາເອົາໝາກຈອງໄປແຊ່ນໍ້າປະໄວ້ ປະມານ 30-45 ນາທີ
ຫຼັງຈາກນັ້ນຕັ້ງໝໍ້ຂື້ນແລ້ວທຸບຫົວສີໃຄລົງໃສ່ໝໍ້
ຈາກນັ້ນໃນຂະນະທີ່ລໍຖ້າໃຫ້ໝໍ້ເດືອດ ແມ່ນຄົວປາແລ້ວຫັ່ນປາເພື່ອໃຫ້ປາສຸກດີແລະໄວ ຈາກນັ້ນກໍເອົາປາໄປລົງໝໍ້ຕົ້ມປະໄວ້
ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍມາກຽມຊອຍໝາກຖົ່ວ ໝາກເຂືອ ຫອມປ້ອມ ຫອມບົ່ວ ໝາກເຜັດດິບ ຫົວຫອຍກຽມໄວ້ ຈາກນັ້ນເອົານໍ້າປາແດກລົງແລ້ວຊີມເບິ່ງຖ້າໄດ້ຕາມລົດແຊບແລ້ວໃຫ້ຕັກປາອອກມາເອົາແຕ່ຊີ້ນຂອງປາ
ຈາກນັ້ນເກັບເອົາເປືອກແລະແກ່ນໝາກຈອງອອກ ເອົາແຕ່ເນື້ອໝາກຈອງໄປເຮັດລາບ
ເອົາເນື້ອປາລົງຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັບໝາກຈອງແລ້ວຕື່ມນໍ້າທີ່ຕົ້ມປານັ້ນລົງ1ຖ້ວຍນ້ອຍ ແລ້ວເອົາເຄື່ອງເທດເທລົງໃສ່ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກຮອບໜຶ່ງ.
Share
Prev
Previous
ນ້ຳໃບເຕີຍ
Next
ເຂົ້າໜົມປ່ານ
Next
See also
credit picture
ວິທີຕົ້ມນ້ຳໃບເຕີຍ ຫອມຊື່ນໃຈ
How to make Pandan Juice from Pandan Leaves
10 ເຄື່ອງດື່ມສະມຸນໄພເພື່ອສຸຂະພາບ/10 herb drinks for health
How to Make Pandanus Juice?
pandanus
Recent Stories
ຖົ່ວຂຽວ ໃຫ້ທາດໂປຣຕິນ Mungbeans protein that comes from plants
March 22, 2024
ສວນຄົວ ຄືພື້ນຖານ ສໍາລັບໂພຊະນາການທີ່ດີ Home gardens are roots for good nutrition
March 22, 2024
ຜັກອີຮຸມ ສຸດຍອດຂອງຜັກໃບຂຽວ Moringa powder: the green gold
March 22, 2024
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024