ເຄື່ອງປະກອບ
• ໝາກນັດ 1 ກິໂລກຼາມ
• ນ້ຳຕານຊາຍ 200 ກຼາມ
• ເກືອ ½ ບ່ວງກາເຟ
keelings.ie
ວິທີີປຸງແຕ່ງ
1. ປອກເປືອກ ໝາກນັດອອກໃຫ້ໝົດ, ລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ
2. ຊອຍເປັນຕ່ອນນ້ອຍໆ ແລ້ວນຳໄປປັ່ນໃຫ່ມຸ່ນລະອຽດ, ບີບເອົານ້ຳອອກໃຫ້ໝົດ
3. ນຳໝາກນັດໃສ່ໝໍ້ ຄ້າງໄຟອ່ອນໆ, ໃສ່ເກືອ ແລະ ນ້ຳຕານຊາຍ. ໃຊ້ໄມ້ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນຈົນທົ່ວ ຫຼື ຂ້ຽວຈົນໝາກນັດເລີ່ມໜຽວ ແລະ ມີສີເຂັ້ມຂຶ້ນ, ໃຊ້ເວລາໃນການກວນປະມານ 1 ຊົ່ວໂມງ ຫຼື ຈົນກ່ວາໝາກນັດຈະມີສີເຂັ້ມ
4. ເມື່ອເຫັນວ່າໝາກນັດມີສີເຫຼືອງເຂັ້ມເນື້ອໜຽວແລ້ວ ປົງລົງປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ
5. ບັນຈຸໃສ່ກະປຸກ ຫຼື ຖົງຢາງ ອັດໃຫ້ແໜ້ນ
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ ປຶ້ມອາຫານລາວ (ວິທີເຮັດອາຫານເກັບໄວ້ກິນດົນ)