ເຄື່ອງປະກອບ
• ໄຂ່ປາ 1 kg
• ເກືຶອ ½ ບ່ວງແກງ
• ກະທຽມແຫ້ງ 3 ຫົວ
• ເຂົ້າໜຽວໜຶ້ງ ½ ຖ້ວຍນ້ອຍ
• ກຽມໂຖແກ້ວ ຫຼື ພາຊະນະທີ່ມີຝາ, ລ້າງໃຫ້ສະອາດ ເພື່ອໃສ່ສົ້ມໄຂ່ປາ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ລ້າງໄຂ່ປາທີ່ກຽມໄວ້ໃຫ້ສະອາດ ແລ້ວສະເດັດນ້ຳປະໄວ້
2. ປອກກາບ ຫົວຜັກທຽມ, ລ້າງໃຫ້ສະອາດ ແລ້ວບົດໃຫ້ມຸ່ນ
3. ປະສົມໄຂ່ປາ ກັບກະທຽມບົດ, ເກືອ ແລະ ເຂົ້າໜຶ້ງ, ຄົນເຂົ້າກັນໃຫ້ທົ່ວ.
4. ຈາກນັ້ນ ເອົາໃສ່ໂຖແກ້ວ ຫຼື ພາຊະນະທີ່ກຽມໄວ້ ອັດຝາໃຫ້ແຈບ ປະໄວ້ປະມານ 3-5 ວັນ ກໍສາມາດຮັບປະທານໄດ້
flickr.com
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ ປຶ້ມອາຫານລາວ (ວີທີເຮັດອາຫານເກັບໄວ້ກິນດົນ)
ວີດີໂອເພີ່ມເຕີມຈາກ Boosaba Aoy