ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ເຂົ້າປີ້ງ
ເຂົ້າປີ້ງ
Last updated on December 26, 2024
(first published: December 26, 2024)
by Andy Souvanhphukdee
ເຂົ້າ & ປະເພດເສັ້ນ
ແນະນຳອາຫານເຊົ້າ ເຮັດງ່າຍປະຫຍັດເວລາສຳລັບທຸກຄົນໃນຄອບຄົວ
ສ່ວນປະສົມ
ເຂົ້າໜຽວໜຶ້ງສຸກ 1 ຕິບນ້ອຍ
ໄຂ່ 5 ໜ່ວຍ
ປາແດກ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ເຂົ້າໂຂບ (ທຸບໃຫ້ມຸ່ນ) 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ເກືອ 1 ບ່ວງຊາ
ໝາກເຜັດ
ກະທິ ½ ຖ້ວຍນ້ອຍ
ນ້ຳຕານ ½ ບ່ວງຊາ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ປຸງນ້ຳກະທິ ດ້ວຍເກືອ ແລະ ນ້ຳຕານ ½ ບ່ວງຊາ ແລ້ວນຳມາປະສົມກັບເຂົ້າ ປະໄວ້ປະມານ 10 ນາທີ
ປັ້ນເຂົ້າໜຽວ ໃຫ້ເປັນກ້ອນແປ ແລ້ວນຳມາຄາງໃສ່ໄຟ 2-3 ນາທີ
ທຸບໄຂ່ໃສ່ຖ້ວຍ ໃສ່ເກືອ ½ ບ່ວງຊາ ແລະ ເຂົ້າໂຂບ, ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ (ໃສ່ໝາກເຜັດ)
ນຳເຂົ້າມາທາປາແດກ ແລ້ວນຳມາຈຸ່ມໃສ່ ໄຂ່ທີ່ປະສົມກັບເຄື່ອງປຸງໄວ້
ນຳມາປີ້ງອີກເທື່ອໜຶ່ງ ປະມານ 5-10 ນາທີ ຈົນກວ່າະສຸກ
ພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
ເຂົ້າປີ້ງ ມີຫຼາກຫຼາຍລົດຊາດເຊັ່ນ: ເຜັດ ແລະ ທຳມະດາ
ຖ້າບໍ່ໃສ່ປາແດກ ໃຫ້ຈຸ່ມເຂົ້າປັ້ນໃສ່ໄຂ່ເລີຍ ແລະ ເພີ່ມປະລິມານເກືອໃສ່ໄຂ່
Share
Prev
Previous
ນ້ຳຢານາງ
Next
ການປູກແຂມ
Next
See also
How to make ginger juice?
How to make ginger juice?
7 Miraculous Benefits of Ginger Juice: From Better Digestion to Beautiful Hair
Ginger: Health benefits and dietary tips
ອາຫານທີ່ເໝາະສົມໃນລະດູໜາວ
Recent Stories
ສວນຄົວ ຄືພື້ນຖານ ສໍາລັບໂພຊະນາການທີ່ດີ Home gardens are roots for good nutrition
March 22, 2024
ຜັກອີຮຸມ ສຸດຍອດຂອງຜັກໃບຂຽວ Moringa powder: the green gold
March 22, 2024
ຖົ່ວຂຽວ ໃຫ້ທາດໂປຣຕິນ Mungbeans protein that comes from plants
March 22, 2024
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024