ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ກ້ອຍໄຂ່ມົດສົ້ມ
ກ້ອຍໄຂ່ມົດສົ້ມ
Last updated on November 7, 2024
(first published: November 7, 2024)
by Andy Souvanhphukdee
ເຮືອນຄົວລາວ
ກ້ອຍໄຂ່ມົດສົ້ມເປັນໜຶ່ງໃນສຸດຍອດອາຫານພື້ນບ້ານຂອງລາວ ຈະຫາຮັບປະທານໄດ້ງ່າຍ ສະເພາະແຕ່ລະດູແລ້ງເທົ່ານັ້ນ ບໍ່ຄວນພາດ
ສ່ວນປະສົມ
ໄຂ່ມົດສົ້ມ 2 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ໝາກນາວ 1 ໜ່ວຍ
ນ້ຳປາ 1 ບ່ວງແກງ
ໝາກເຜັດປົ່ນ 1 ບ່ວງແກງ
ໝາກເຜັດດິບ 4 ໜ່ວຍ (ຊອຍ)
ເຂົ້າຂົ້ວ 2-3 ບ່ວງແກງ
ຫອມບົ່ວຊອຍ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ຫອມເປຊອຍ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ຫອມລາບ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ຫົວຜັກບົ່ວຊອຍ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ນຳໄຂ່ມົດ ໄປໜຶ້ງ ຫຼື ຕົ້ມ (ສາມາດນຳໄປຮັບປະທານໄດ້ ໂດຍບໍ່ຜ່ານການໜຶ້ງ ຫຼື ຕົ້ມ)
ໃສ່ໄຂ່ມົດ, ໝາກເຜັດດິບ, ຫົວຜັກບົ່ວ, ຫອມບົ່ວໃບ, ຫອມເປ, ຫອມລາບລົງໃນຊາມ
ປຸງລົດດ້ວຍນ້ຳປາ, ເຂົ້າຂົ້ວ, ໝາກນາວ ແລະໝາກເຜັດປົ່ນ
ຄົນສ່ວນປະສົມທຸກຢ່າງໃຫ້ເຂົ້າກັນ, ຊິມ ແລະ ເພີ່ມລົດຊາດຕາມຕ້ອງການ
ເພື່ອຄວາມແຕກຕ່າງ
ຈະໜຶ້ງ ຫຼື ລວກ ໄຂ່ມົດກ່ອນກໍ່ໄດ້ ຕາມຕ້ອງການ
ປຸງລົດຊາດໃຫ້ເຜັດ ແລະ ສົ້ມໜ້ອຍໜຶ່ງ ຈະຊ່ວຍເພີ່ມລົດຊາດໃຫ້ແຊບຫຼາຍຂຶ້ນ
Share
Prev
Previous
ເອາະໜໍ່ຫວາຍ
Next
ຂົ້ວມີ່
Next
See also
ເອາະໜໍ່ໄມ້ສົ້ມ
Recent Stories
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ມາຮູ້ຈັກກັບຮ້ານອາຫານໂດຍຂະນ້ອຍ ອາຫານລາວຕາມລະດູການ
March 13, 2024
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ອາຈານເພັດລາສີ ໜຶ່ງໃນນັກຄົ້ນຄ້ວາທີ່ເປັນຕົ້ນແບບໃຫ້ຫຼາຍໆຄົນ
March 8, 2024
ຄວາມເປັນມາຂອງບຸນຫໍ່ເຂົ້າສະຫຼາກ (ຕາມເລື່ອງເລົ່າ)
September 25, 2023